Οι Kometka Architecture Studio σχηματίζονται από  τους αρχιτέκτονες Ανδρέα Ανδρουλακάκη και Τατιάνα Τζαναβαρα τον Νοέμβριο του 2011 στο Μαρούσι. 

Στις προτάσεις και τα υλοποιημένα έργα του γραφείου συμπεριλαμβάνονται η μελέτη και κατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων καθώς και έργα μεγαλύτερης κλίμακας με αντικείμενο τον αστικό και τοπιακό σχεδιασμό και τις διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων.

Το γραφείο αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση της κατασκευής του κάθε έργου, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του κάθε project.

Στο κέντρο των προβληματισμών της ομάδας βρίσκεται η τοπιακή προσέγγιση του αρχιτεκτονικού χώρου, όσο και αρχιτεκτονική προσέγγιση του τοπίου. Ο σχεδιασμός αντλεί το αρχιτεκτονικό του λεξιλόγιο από το πεδίο της οικολογίας και των θεωριών του τοπίου. Η εμβάθυνση στη θεωρία των οικοσυστημάτων προσφέρει μία πληθώρα αρχιτεκτονικών εργαλείων σχεδιασμού με στόχο την ποικιλότητα, τις ελεύθερες μορφές και την ένταξη του κάθε έργου στο περιβάλλον του.

 

Ανδρουλακάκης Ανδρέας

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. από όπου αποφοίτησε το 2010. Έχει εργαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο Hascher Jehle Architektur (Βερολίνο), ενώ έχει συνεργαστεί με τους REACT Architects και άλλα αρχιτεκτονικά γραφεία. Από το 2011 διατηρεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Kometka Architecture Studio.

 

Τζαναβάρα Τατιάνα

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. από όπου αποφοίτησε το 2010. Έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και μελέτες, ενώ από το 2011 διατηρεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Kometka Architecture Studio.

 

Διακρίσεις - Συμμετοχές

Συμμετοχή στην ευρωπαϊκή Bienalle τοπίου με τη μελέτη 'Ανοιχτός αστικός βιότοπος στο ρέμα της Πικροδάφνης' (2012)

Βραβείο 'Simonetta Bastelli' 2013, Ιταλία, για τη μελέτη 'Οικολογικό πάρκο στον υδροβιότοπο Ωρωπού' (βραβείο που απονέμεται 'σε έργα που ενισχύουν τη σχέση αρχιτεκτονικής και φύσης στον ανοιχτό αστικό χώρο')

Έπαινος στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ArXellence (2018) για τον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με αρχές αειφόρου σχεδιασμού.  

 

Συνεργάτες Αρχιτέκτονες

Κοντολέφα Χριστοφίλη, αρχιτέκτονας

Κυρατζής Θάνος, αρχιτέκτονας